07 oktober 2012

Ängedialogen

Vi gick till Ängekyrkan idag, eller rättare sagt ikväll.
Den har nu övergått från domkyrkoförsamlingens till missionsförsamlingens ägo och det var första besöket för min del i Härnösands nya missionskyrka. Mycket var sig likt, men i kyrksalen var orgeln borta från bakväggen och ersatt av den gamla piporgeln framme till vänster. På korväggen sitter nu korbilderna från Brunnshusgatan och pryder sin plats nog så väl som Eva Spångbergs gjorde. Och en flygel har ersatt det lilla pianot. Mycket var nytt men det kändes ändå som Ängkyrkan. Och samma anda är kvar tror jag. Och samma Ande.

Ett av missionsförsamlingens nya grepp är att en söndagkväll i månaden tillsammans med EFS och domkyrkoförsamlingen bjuda in till en Mässa i Taizéton med efterföljande samtal, den s.k. Ängedialogen. Ikväll ledde förre pastorn Sigfrid Westberg samtalet och det handlade om nattvarden. Först firades alltså en stilla mässa med Sigfrid som predikant och Cristina Grönroos från domkyrkan som celebrant. Därefter vidtog kaffe och samtalet om sakramentet. Ett fint broderligt och systerligt samtal med företrädare för olika traditioner.

Kvällen kändes jättebra. Tack Ängekyrkan!
En särskild eloge till "taizéorkestern". Det passar klockrent med klarinett till taizésångerna.
Men var var folket? De yngre? Alla kan väl inte ha valt Solsidan..?

1 kommentar:

  1. Jag håller med om att det var lite tunnsått med folk igårkväll.
    Men Ängedialogen är inte "ny". Den har hållit på i mer än 1½ år. (Minns inte riktigt, men har en händelse jag kan haka upp tiden såpass med.)

    SvaraRadera