26 februari 2011

Fest i församlingen

I eftermiddags inbjöd domkyrkoförsamlingen till medarbetarfest.
Marschaller lyste, borden var dukade och alla bjöds på cider och snittar i entrén. Det blev underhållning, god middag, underhållning igen, efterrätt och kaffe, och en tipstolva kring domkyrkoförsamlingens historia, liv och verksamhet. Före den avslutande andakten kom t.o.m. Arne Qvick och sjöng Rosen. Ja hörrje!

Vi var åttio pers där från sexton olika grupper i församlingen. Man tror inte att det är så många som är engagerade, men räknar man efter så drar det iväg: ideella, förtroendevalda och anställda. Men varför kom inte alla anställda, är inte dom medarbetare? I stället kom desto fler ideella medarbetare, medlemmar i t.ex. kyrkofullmäktige, kyrkorådet, domkyrkokören, våga sjunga-kören, förbönsgruppen, katedralens vänner, kyrkvärdar, gudstjänstvärdar, dophälsningsgruppen, EFS' missionsförening, teckenspråkiga, Café Trädgårns volontärer, internationella gruppen, SKUT-gruppen, besöksgruppen.

Ganska imponerande egentligen när man skannar av verksamheten. Vi är många fler än vad det känns till vardags, då man så lätt suckar över att ingenting händer och ingen bryr sig. Nu bjöd församlingen till festmiddag och visade på det sättet sin uppskattning av allt arbete som görs för Guds rike i Härnösand.
Tack för en trevlig och uppskattad feedback!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar