10 maj 2010

Kväll i Avliden

Vi har haft personalfest på stiftskansliet. I byn Avliden där Hälge finns. Det var kul. Jag var med i festkommittén, och halva nöjet var att planera det hela. Vi inredde vårt sobra fikarum till Avlidens bygdegård, med granar och tallar här och där i hörnen, uppstoppade fåglar, pelargonior, en hundkoja åt Edvins hund Blixten, en uggleholk, gamla naturläreplanscher, brödkakor under taket, trasmattor på golvet och rutiga dukar, vitsippor och kottar på borden med mera, med mera.

Menyn bestod av en fördrink på älgpasset tre trappor upp i huset: En Pajala sunrise ungefär, dvs en mugg lingondricka med en korvskiva på kanten. Huvudrätten bestod av fläskytterfilé med kantarellsås och till efterrätt bjöds glass med hjortron och kaffe. Vi sjöng in våren och hyllade glesbygden på olika sätt, bl.a. med Bröderna Djups Vi bor på landet, ett fullblodspekoral med bara två ackord. Och allt gick hem. Utom arbetskamraterna som inte gjorde sig nån brådska alls hem till nästa dag.

Kanske det bör sägas att detta spektakel självklart gick av stapeln helt utanför arbetstid. Men jag är viss om att trivsel och skratt höjer arbetsförmågan med flera nivåer, så i morgon får vi säkert mycket gjort för vårt stifts församlingar.
Tack, arbetsgivarn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar