04 november 2009

Storfrämmande

Idag fick Härnösand storfrämmande från Sydafrika. Nej inte Chris H, han var förra månadens special guest. Och han är fortfarande här. Men idag anlände hans biskop, William Bowles, av Chris kallad BBB, Bishop Bill Bowles. Bill har varit i Sverige flera gånger förut, senast för tre år sedan, men då i egenskap av kontraktsprost och vice biskop. Det var i samband med en konferens om diakoni på Vårsta. Nu kommer han som ny biskop i vårt vänstift Cape Orange Diocese.
Och med hans ankomst börjar det dra ihop sig till stiftshögtid igen. För kommande söndag vigs Tuulikki Koivunen till ny biskop i Härnösands stift. Vigningen sker i Uppsala domkyrka och är därmed inte bara en stiftsangelägenhet utan en festdag för hela Svenska kyrkan. För första gången vigs samtidigt två kvinnor till biskopar.
Jag ser fram emot det.

Andra steget i vår trestegsraket är alltså under antändande. Första var för två veckor sedan när vi tog avsked av biskop Tony. Och tredje steget blir mottagandet av biskop Tuulikki nästa lördag den 14:e.

Fast denna månraket innebär en hel del ansvar för oss i marktjänsten, så kan jag inte hjälpa, att jag tycker sånt här är vansinnigt roligt, spännande, berörande, högtidligt.
Kort sagt kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar