07 maj 2009

Hundbekymmer

Vår käre Mozart, 2 år, alias Hallonbackens Lord Calvert Boy, har varit till veterinären idag, för tredje gången i år. Han är en rar liten Cavalier King Charles spaniel, som förgyllt våra senaste år sedan Mimmi dog.
Mozart har haft problem med klåda. Han kliar sig ofta, både bittida och sent och även om nätterna. Vi har undersökt och behandlat honom för såväl löss som skabb, men ännu tycks inget hjälpa.
Själv tänker han inte så mycket på all uppståndelse utan kliar helt enkelt där det kliar. Det är inte mer med det. Han är som vanligt god och glad och pigg på allehanda upptåg.
Men vi ser hur det här stör honom. Och det bekymrar oss.
Nu ska vi fortsätta skabbkuren färdigt och samtidigt sluta med att ge honom Frolic, som lär kunna leda till överkänslighet. Och i övrigt hålla så damm- och kvalsterfritt kring honom som möjligt. Hoppas det hjälper. Annars får vi börja forska i födan och eventuella allergier. Vilket fick mig att såpskura lägenheten i eftermiddag.
Säg vilket ont som inte har nåt gott med sig...

Killen..!

4 kommentarer:

  1. FROLIC ett otyg, vi slutade och klådan försvann! I 9 av tio falla som jag kommit i kontakt med hundar och klåda har det varit FROLIC annars skabb. Hoppas det! Allergi är ett aber att komma underfund med hos hundar.

    SvaraRadera
  2. Tack för dina uppmuntrande ord, Anna. Hoppas du har rätt. Vi får se.

    SvaraRadera
  3. Vi slutade också ge vår cavalier frolic och hon blev bra - om det var det vet jag inte! Testa ge henne sensitive skin kost en månad! :) Funkade för oss! :) Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Tack Diana för ditt råd.
    Ho vet hur du hittade hit, men det är ju det skojiga med internet.
    Vilken söt hund du har.
    Du kan se vår Mozart på vår andra blogg http://janasa1.blogspot.com

    SvaraRadera