16 februari 2009

Kufunga safari

Kufunga safari sa vi i Tanzania.
Ordagrant Att stänga en resa, dvs rusta och packa för en resa.
Denna dag har gått åt till att göra klart för uppbrottet i övermorgon.

Sasa nafunga safari kwenda Afrika. Nu förbereder jag en resa för att åka till Afrika.
Vårt stift har ett vänstift inom Sydafrikas lutherska kyrka, Cape Orange-stiftet med säte i Kimberley. Dit ska jag och biskop Tony åka på onsdag för att under fyra dagar delta i biskopsskiftet i vårt vänstift. Biskop Mervyn Assur går i pension och ersätts av kontraktsprosten William Bowles. Han är oss välbekant och har besökt Härnösand ett par gånger redan.

På lördag den 21/2 hålls en avskedsfest för Bishop Mervyn. Vi har med oss en avskedspresent till den konstintresserade biskopen i form av en ikon som har målats här i Härnösand av ikonmålaren Gudrun Tholin. Och på söndag 22/2 vigs Bill Bowles i S:t Paul's church i Kimberley. Han får av vårt stift en specialgjord biskopsring i guld med tre ingraverade symboler: ett kors omgivet av en lutherros, som är ELCSA:s symbol, och Härnösands stifts vapen, dvs en triangel med strålar och sjustjärnorna runt om. Även ringen är tillverkad i Härnösand av juveleraren Mikael Kalling.

Redan på söndag afton lämnar vi Kimberley för att åka till Rom, dit biskop Tony samlar sina kontraktsprostar för några kyrkohistoriska studiedagar och överläggningar i prostmötet.
Vi kommer hem fredag 27/2. Blir alltså borta i en och en halv vecka.

En diger tjänsteresa således. Det känns lite gruvsamt.
Jag ämnar i alla fall inte ta med min dator.
Därmed kommer det troligen att bli typ sportlov i bloggandet.
Men jag återkommer, Mungu akipenda.

1 kommentar: