18 november 2008

Hela världen

Har idag suttit som sekreterare i stiftets internationella råd. Det låter tråkigt, eller hur? Men det är det inte. Det är en ren förmån att få sammanträda med en skara på tio entusiaster vars hjärtan klappar för den världsvida kyrkan. Vi fick ett spännande samtal om Hela världen, dvs den benämning som ersatt Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission.
Tänk att dessa namn betytt så mycket för kyrkfolket, Lutherhjälpen och Missionen. Hur många har inte trott att de namnen stått för fristående betrodda biståndsorganisationer men kyrklig anknytning. Och visst har de det, men för många år sedan. Men efter år 2002 har de helt ersatts av ett gemensamt nationellt organ, Svenska kyrkans nämnd för internationell mission och diakoni, som fattar alla beslut rörande både Lutherhjälpens och SKMs och EFS internationella frågor.
Nu har Svenska kyrkan tagit steget fullt ut och erkänt att Lutherhjälpen och Svenska kyrkans mission inte längre finns. Därmed har man beslutat om en namnändring till Svenska kyrkan - Internationellt arbete. Och som slogan eller benämning används mottot Hela världen.
En bra och träffsäker namnändring tycker jag.
Vi kan byta namn på banker och länder från en dag till en annan...
Vi kan byta bostad, bil, och lagar och kungar utan problem...
Då kan vi nog klara det här med.

1 kommentar:

  1. Jättefint Pappa!
    Hit kommer jag att återkomma ofta!

    Stora kramar
    Kaj Kaj L.

    SvaraRadera